TV Selangor Malaysia Online

TV Selangor Malaysia Online. Program TV Malaysia ada banyak macam and variety. Program – program TV  itu pun selalu mendapatkan interest daripada viewernya. Ada lebih dari 20 channel yang boleh dinikmati oleh rakyat Malaysia. Channel TV Malaysia itu contohnya adalah seperti TV1, TV2, TV3, TV9, Astro, NTV7, Astro Awani, 8TV, Bernama News Channel, TV Selangor, 1 News TV Malaysia, RTM Malaysia, Mara TV, dan lain – lain. Bahasan daripada artikel sekarang ini adalah TV Selangor Malaysia.

Usually, viewer will like TV channel program that has many variety shows or news that viewer can enjoy. Young teenager prefer variety show and entertainment, while old people like a program such as new that may provide them with actual highlighted news, maybe Mara TV is one choice that viewer may choose. TV Selangor adalah TV rakyat Malaysia dengan banyak macam channel yang boleh ditengok.

tvs

TV Selangor ni adalah saluran TV kepunyaan Communication Corporation Sdn Bhd. TV Selangor dilancarkan pada tahun 2008 di Negara Malaysia. Kalau kita tengok logo TV Selangor, kita boleh dapatkan ada symbol bulan bintang macam Malaysia punya flag. TV Selangor is the representative of many TV channel Malaysia, it can be seen from the Logo that TV Selangor Malaysia had. Logo TV Selangor berwarna combination red, white and yellow.

Kalau nak kunjungi laman website TV Selangor pun boleh iaitu www.selangortv.my. Kerana belum adanya lesen penyiaran pada tv selangor, siaran TV Selangor boleh ditengok dengan menerusi internet dekat laman web www.tvsnews.net.Channel TV Selangor boleh kita tengok melalui internet dan cable TV. Ada beberapa program juga yang boleh viewer unduh menggunakan software application. Program- program itu adalah seperti news, videos, songs, sports, shopping, dan lain-lain yang boleh dinikmati menggunakan PC or notebook anytime and anywhere.

Ada banyak channel yang boleh kita tengok untuk hiburan dekat TV ataupun internet (live ). Bahasa pengantar utama siara tv selangor adalah Bahasa Melayu, kerana mostly people that watch TV Selangor adalah Malaysian. Selalunya ada pula channel atau siaran yang menggunakan English dan Bahasa Mandarin, namun hanya untuk beberapa jenis rancangan sahaja. Jenis rancangan TV Selangor adalah seperti talkshow, drama, cartoon, news, ceramah agama dan sebagainya. Siaran ni boleh kita tengok 24 jam sehari.

Buat masa ni TV Selangor tak boleh siarkan channelnya dekat tv nasional, jadi kita hanya boleh tengok dekat internet sahaja. Untuk tengok TV Selangor, tak hanya boleh melalui TV, namun juga menggunakan handphone pun lagi senang, kerana handphone boleh dibawa everywhere and everytime.